بهترین درمان دارویی زگیل تناسلی
بررسی بهترین درمان دارویی زگیل تناسلی یکی از مهمترین نکات در پیشبرد روند درمان این بیماری است. زگیل تناسلی به زوائدی گوشتی گفته میشود که در ناحیهی تناسلی رشد کرده و عامل ایجاد آن، ویروس HPV میباشد. این بیماری که از طریق رابطهی جنسی محافظت نشده منتقل میشود؛ در صورت عدم درمان در زنان مبتلا، به سرطان واژن و دهانهی رحم منجر خواهد شد. بنابراین با توجه به شرایط فرد، انتخاب بهترین درمان دارویی برای مهار این بیماری، نکتهای اساسی است. پیشنهاد میشه بعد از خواندن این مقاله به مقاله کامل و جامع : درمان قطعی زگیل تناسلی: راهنمای جامع پزشکی، خانگی و پیشگیری نیز مراجعه کنید .
فهرست مطالب
Toggleراه های درمان دارویی زگیل تناسلی
با وجود اینکه زگیلهای تناسلی به مرور و به کمک روشهای مختلف، کنترل شده و از بین میروند؛ ویروس HPV در سلولهای پوستی باقی مانده و این بدان معناست که امکان بازگشت و عود آن در فرد آلوده وجود دارد. بنابراین کنترل علائم بیماری جهت جلوگیری از انتقال ویروس به دیگران امری ضروری میباشد. در این بخش میخواهیم به انواع روشهای درمان دارویی و بهترین تاثیر در کنترل این بیماری، بپردازیم.
آلدارا یا ایمی کیمود
پماد زگیل تناسلی آلدارا 5% یکی از مهمترین داروهای تجویزی برای درمان این بیماری است. این پماد با افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن، به درمان زگیل تناسلی کمک میکند.
- شبها یک لایهی نازک از این پماد بر روی محل مورد نظر بمالید.
- پس از گذشت شش الی 10 ساعت، موضع را با آب وصابون بشویید.
تورم و قرمزی، خارش و سوزش پوست، حساس شدن پوست و پوسته پوسته شدن موضع، از عوارض احتمالی پماد آلدارا میباشد. ضمنا مصرف این پماد در دوران بارداری منع شده است.
پودوفیلین
پودوفیلین یکی از داروهایی است که برای درمان زگیل تناسلی استفاده میشود و موجب از بین رفتن بافت آن میگردد.
- پزشک معالج یا پرستار محلول را مستقیما به کمک یک سواب پنبهای روی زگیلها میمالد.
- بیمار باید یک تا چهار ساعت بعد، ناحیه ی آغشته به محلول را بشوید.
- درمان به صورت هفتگی و به مدت چهار الی شش هفته و تا زمانی که ضایعات از بین بروند، تکرار میشود.
پودوفیلوکس یا پودوفیلوتوکسین
پودوفیلوکس یا پودوفیلوتوکسین با نام تجاری Condyline دارویی است که برای درمان زگیل تناسلی استفاده میشود. این دارو به طور مستقیم بر روی سطح زگیل قابل استفاده است و اشکال دارویی آن به صورت کرم، محلول یا ژل میباشد. این دارو فقط برای استعمال خارجی است و بهتر است قبل از مصرف، بروشور داخل جعبه مطالعه شود. در این صورت است که از عوارض احتمالی دارو مطلع خواهید شد.
دوز و مقدار مصرف داروی پودوفیلوکس از فردی به فرد دیگر متفاوت است، بنابراین داروی تجویزی را لطفا طبق دستور پزشک متخصص خود مصرف کنید. قبل از استفاده از مصرف، دست ها و موضع مورد نظر را با آب وصابون بشویید و خشک کنید.
اینترفرون
اینترفرون دارویی است که از طریق پاسخ ایمنی در درمان زگیل تناسلی عمل میکند. این دارو در چندین شکل درمانی اعم از تزریق یا ژل موضعی کاربرد دارد؛ اما استفاده از شکل تزریقی آن در درمان این بیماری موثرتر است. این دارو معمولا به عنوان اصلیترین روش درمانی برای از بین بردن زگیل تناسلی استفاده میشود. در واقع اینترفرون در کنار روشهای جراحی کاربردی است. همچنین تجویز این دارو در دوران بارداری توصیه نمیشود.
سینکاتچینز
سینکاتچینز یا ورجین یک پماد گیاهی است که تهیهی آن برای افراد، بدون نسخه نیز ممکن است. این پماد خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میگردد. از این دارو بر روی زگیلهای سطحی پوست (زگیلهای بیرونی) باید سه بار در روز به مدت شانزده هفته استفاده شود. پماد سینکاتچینز میتواند موجب ضعیف شدن لاتکس موجود در کاندوم و دیافراگم شود.
رزورسینول
رزورسینول نیز به صورت موضعی مورد استفاده قرار میگیرد و با خواص ضدعفونی کنندهی خود، به درمان انواع بیماریهای عفونی و ویروسی مانند زگیل تناسلی کمک میکند. این دارو لایه بردار است و از این طریق به از بین رفتن جای لک زگیل تناسلی و ترمیم نواحی آسیب دیده کمک میکند.
سایمتیدین
قرص سایمتیدین یکی از داروهای خوراکی به شکل قرص است که به دلیل خواص آنتی اسیدی خود، تاثیر بسیاری بر روی کاهش زگیلهای تناسلی دارد. این دارو که گاها از آن به عنوان بهترین درمان دارویی زگیل تناسلی یاد میشود؛ به صورت شربت، کپسول و آمپول نیز تولید میگردد اما مصرف قرص آن رایجتر است.
اسید سالیسیلیک
اسید سالیسیلیک به عنوان یکی از قدیمیترین داروها برای درمان زگیل تناسلی شناخته شده است. این دارو خاصیت حل کنندگی دارد و باید از مصرف آن در نواحی مخاطی مانند دهان یا واژن پرهیز شود. استعمال این دارو برای بیماران قلبی، دیابتی، مادران باردار و کسانی که به خانوادهی سالیسیلات (آسپرین، بروفن و ناپروکسن) توصیه نمیشود. تب، سرفه، درد استخوان و سینه از جمله عوارض ناشی از مصرف آن است.
- برای استفاده از اسید سالیسیلیک لازم است ابتدا ناحیه ی مورد نظر را به خوبی بشویید و خشک کنید.
- استفاده از این اسید باید طی دوازده هفته روزی یک الی دو بار بر روی زگیل باشد.
پیشنهاد میکنم برای اطلاعات بیشتر دوره درمان زگیل تناسلی زنان را تماشا کنید.
امکان درمان قطعی زگیل تناسلی
با تمام تلاشهای جامعهی پزشکی برای کنترل ویروس پاپیلومای انسانی، درمان قطعی معرفی نشده است. اغلب درمانهای دارویی زگیل تناسلی صرفا به افزایش سیستم ایمنی و کنترل این بیماری کمک میکند. درمان با داروهای مذکور به شرایط جسمی بیمار، سن، جنسیت و نوع ویروس پاپیلومای انسانی بستگی دارد. لازم به ذکر است افراد دارای که سیستم ایمنی ضعیف دارند، باید دورهی درمان طولانیتری داشته باشند.
بیمار بعد از طی دورهی درمان باید تحت نظر پزشک قرار بگیرد تا امکان بازگشت زگیلها کاهش یابد. بنابراین میتوان گفت تمامی داروها به درمان زگیل تناسلی کمک میکند و در از بین بردن ویروس HPV تاثیر کمی دارند.
بهترین درمان دارویی زگیل تناسلی
تقویت سیستم ایمنی یکی از راههای کاربردی برای درمان سریعتر زگیل تناسلی است. این ویروس بیشتر اوقات با تقویت سیستم ایمنی در بدن از بین میرود؛ در نتیجه هیچگونه علائمی از بیماری روی پوست باقی نمیماند.
بهترین درمان دارویی برای زگیل تناسلی، قرصهای AHCC هستند که در این زمینه موثر عمل کردهاند. این قرصها از عصارهی کشت شدهی ریشه یا میسلیوم یک قارچ ژاپنی به نام شیتاکه تهیه میشود که مهمترین خاصیت آن تقویت سیستم ایمنی بدن است.
بهترین قرص برای زگیل تناسلی زنان
زنان بیشتر از مردان در معرض خطرات جدی ویروس HPV هستند. در صورت عدم کنترل و درمان، احتمال ابتلا به سرطان دهانهی رحم در آنها زیاد است. به همین دلیل بسیاری از داروهای تقویت سیستم ایمنی برای زنان به تولید میرسند که برخی از آنها عبارتند از:
- کپسول هگزایم اشبال شیمی
- شیتاکه پلانتا
- پاورفیت آرین
- جلبک اسپیرولینا آر ان جی
- قارچ دارویی شیتاکه ماشروم مد
کلام آخر
در بین راههای درمان دارویی بیماری زگیل تناسلی به سختی میتوان بهترین درمان دارویی را پیدا کرد؛ چرا که هیچ دارویی به طور قطعی در درمان بیماری زگیل تناسلی موثر نیست. اغلب داروهای شناخته شده در بازار صرفا با افزایش سیستم ایمنی بدن، با ویروس HPV مقابله کرده و موثر در به حداقل رساندن علائم بیماری هستند. لازم به ذکر است در نظر گرفتن شرایط بیماری خصوصا به عنوان مثال بارداری، در انتخاب روش درمانی بسیار تاثیر گذار است؛ بنابراین لازم است قبل از شروع هر درمانی نسبت به مشورت با پزشک متخصص اقدام شود.
دیدگاهتان را بنویسید