اقدامات قبل از بارداری که باید به آن توجه کنید!
اقدامات قبل از بارداری و حین بارداری، برای خانم و آقا بسیار مهم است. بارداری یک تجربه جدید برای هر خانم متاهلی است که با شرایط مختلفی همراه است. در شرایط محیطی و بهداشتی خاص، اقدامات اولیه در دوران بارداری اهمیت بسیاری پیدا میکنند. برای تسهیل بارداری و به دنیا آوردن یک نوزاد سالم، انجام اقدامات قبل از بارداری ضروری است. این اقدامات شامل مراجعه به متخصص زنان و مامایی، انجام آزمایشات خون و ژنتیک، نظارت بر وزن و فشار خون، مصرف اسید فولیک و جلوگیری از مصرف مواد مخدر و الکل میشوند.
در این مقاله، قصد داریم تا با اقدامات ضروری قبل از بارداری آشنا شوید. این اطلاعات به شما کمک خواهد کرد تا با آگاهی کامل و آمادگی مناسب، به سلامتی خود و جنینتان اهمیت بدهید و یک بارداری سالم را شروع کنید.
در این مقاله میخوایم
Toggleاقدامات قبل از بارداری چیست؟
آمادگی برای بارداری نیازمند به اقدامات در زمینههای روحی، جسمی و مالی است. در زمینه روحی، مراقبت از سلامت روحی، حل و فصل مشکلات روانشناختی و استرس ممکن است لازم باشد. در زمینه جسمی، مصرف مکملهای اسید فولیک، حفظ وزن سالم و تغذیه مناسب از اهمیت بالایی برخوردارند. همچنین، مراجعه به ماما و مشورت با او برای بررسی شرایط فیزیکی و سلامتی ضروری است.
از سوی دیگر، بررسی وضعیت مالی زوجین و هزینههای اضافه با ورود یک نوزاد نیز اقدام مهمی است. این نکات به زوجین کمک میکنند تا با آگاهی و آمادگی کافی، به بهترین شکل ممکن به فرآیند بارداری و پرورش کودکان خود بپردازند.
اقدامات قبل از بارداری شامل چه مواردی است؟
1. برنامه ریزی قبل از بارداری
برای برنامهریزی قبل از بارداری،باید به یکسری نکات از جمله: ملاقات با پزشک برای دریافت مشاوره و بررسی وضعیت سلامتی، تغذیه مناسب با مصرف مواد غذایی حاوی ویتامینها و مواد معدنی، انجام آزمایشات قبل از بارداری برای ارزیابی سلامتی، حفظ سبک زندگی سالم با فعالیت ورزشی و کاهش استرس، دوری از مواد مخدر از جمله الکل و سیگار، رسیدن به وزن مناسب، بررسی شرایط پزشکی و سلامتی و مراقبت از سلامت روانی را رعایت کنید.
2. قطع راههای کنترل بارداری
هنگامی که قصد بچهدار شدن دارید، اولین گام اقدام به قطع روشهای کنترل بارداری میباشد. این شامل قطع مصرف قرصهای ضدحاملگی یا دیگر روشهای کنترلی است؛ پس بهتر است صبر کنید تا بدن به حالت طبیعی خود بازگردد و پس از دو هفته تا یک ماه بعد، اقدامات مرتبط با برنامهریزی بارداری را شروع کنید.
3. آزمایش های قبل از بارداری
زمانی که اقدام به بارداری میکنید، پزشک متخصص زنان و زایمان و نازایی تستها و آزمایشاتی را به شما توصیه میکند که بخشی از آنها قبل از بارداری انجام میشود. این آزمایشات عبارتند از آزمایش سرخجه، تست ویروس روبلا و آبله مرغان، تست HIV (ایدز)، تست هپاتیت ب، هرپس، بررسی بیماریهای مقاربتی مانند کلامیدیا، سفلیس و سوزاک، تست TSH برای بررسی مشکلات تیروئید، بررسی عفونتهای انگلی مثل توکسوپلاسموز، و بررسی بیماریهایی همچون دیابت می.
همچنین، با توجه به سابقه پزشکی خانوادگی، پزشک ممکن است آزمایشات ژنتیکی را نیز پیشنهاد دهد. این آزمایشات شامل بررسی کم خونی داسی شکل، تالاسمی، و بررسی بیماریهای ژنتیکی مانند سیستیک فیبروزیز میشوند. این اقدامات به شما کمک میکنند تا به سلامتی بارداری و جنین خود توجه کنید و در صورت لزوم، مشکلات را به موقع شناسایی و درمان کنید.
تغذیه قبل از بارداری
تغذیه قبل از بارداری بسیار اهمیت دارد و برای داشتن یک بارداری سالم و سلامت، توجه به مصرف ویتامینها و مواد معدنی ضروری است. برای تأمین این مواد میتوان از قرصهای ویتامین و مواد معدنی استفاده کرد. همچنین، تدابیری همچون داشتن یک رژیم غذایی کامل و تنوعبخش با استفاده از مواد غذایی ارگانیک و طبیعی میتواند به تأمین مواد مورد نیاز بدن کمک کند.
توصیه میشود که در تغذیه قبل از بارداری، از سبزیجات و میوههای ارگانیک و طبیعی استفاده شود. برخی مواردی که در تغذیه قبل از بارداری مهم هستند عبارتند از:
1. مصرف غذاهای سبوسدار به جای غذاهای فرآوری شده سفید
2. افزایش مصرف سبزیجات و میوهها
3. جلوگیری از مصرف چربیهای بد مانند غذاهای سرخ شده و شیرینی
4. مصرف چربیهای اشباع نشده از منابعی مانند آووکادو و ماهی
5. دوری از مواد غذایی قندی مثل شیرینی و نوشیدنیهای گازدار
دیدگاهتان را بنویسید